Türkiye'den Dünya Fikri Haklar Örgütü'ne yapılan uluslararası patent başvurularının üçte birinden fazlasını gerçekleştiren, 2005 yılından bu yana Türkiye’de ‘Patent Şampiyonu’ olan Arçelik A.Ş., bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği ‘Buluş Günü’nde 455 başarılı mühendisini ödüllendirdi. Arçelik A.Ş.’nin Çayırova Tesisleri’nde gerçekleşen törene Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu katıldı.
Ödül töreninde yaptığı konuşmada Levent Çakıroğlu, 1991 yılında merkez Ar-Ge’nin kuruluşundan bu yana, Ar-Ge faaliyetleri ve beraberinde getirdiği teknolojik yetkinlik sayesinde; Arçelik’in özgün teknolojisiyle tasarlayıp, ürettiği ürünleri uluslararası pazarlara sunabildiğine dikkat çekti. Çakıroğlu, “Bununla da kalmayıp, rekabette bizi öne çıkaracak, katma değeri yüksek, dünya standartlarında ürünler geliştirebildik. Tüketiciyi bugüne kadar birçok yenilikle tanıştırdık. Sektörümüzü de yönlendiren, dünyadaki global değişime paralel, çevre dostu, yenilikçi, müşterinin konforunu artıran ürünler geliştirdik. Enerji ve su verimliliğinde, sessiz çalışma ve hızlı yıkamada dünyada rekor kıran ürünler geliştirdik." dedi.
Tüketici beklentilerinin gittikçe arttığı ve çeşitlendiği, çevresel sürdürülebilirliğin önem kazandığı değişen dünyada; pazarları tanıyan, müşterileri anlayan ve ihtiyaçlarını öngören, bu ihtiyaçlara cevap verecek yenilikçi ürün ve hizmetleri hızla sunabilen teknoloji ve inovasyon kabiliyetine sahip olmanın önemini vurgulayan Çakıroğlu, “Bu bilinçle; Ar-Ge’yi odağımızda tutmaya devam ediyor ve her yıl bu alandaki yatırımlarımızı artırıyoruz” dedi.
Arçelik A.Ş.’nin Türkiye’nin en fazla Ar-Ge merkezine sahip olan, uzman kadrosuyla yenilikçi ve öncü uygulamalara imza atan, sektöründe Ar-Ge’ye en fazla kaynak ayıran şirketi olduğunu açıklayan Çakıroğlu, “Bu kapsamda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde bulunan Teknokent içerisinde kurulan Ar-Ge ofisimiz sayesinde ODTÜ’nün bilimsel alt yapısını da kullanır hale geldik. Tayvan Tasarım Ofisimizi ise, şirket dışındaki bilimsel ortama ve bilgiye erişimimizi artıracak önemli uluslararası bir adım olarak görüyoruz” dedi.