182 ülkede aylık 10 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak, dünyanın dört bir yanında müzik dinleme hizmeti sunan dijital müzik platformu Deezer,Türk kullanıcılarına yönelik hazırlanan içerik ve hızla genişleyen yerli kataloğu ile yayın hayatına başladı.
Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) ve Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) ile geçtiğimiz günlerde ortak lisans sözleşmelerini karşılıklı olarak imzalayan Deezer Türkiye, bu imzaya paralel olarak 16 Eylül 2013 tarihinde yayına girdi.
İmzalanan ortak lisans sözleşmeleriyle MESAM ve MSG bünyesinde bulunan repertuarı Türk müzik severlerin ve tüm dünyanın erişimine açan Deezer’ın Ceo’su Axel Dauchez, platformun lansmanının ardından yaptığı açıklamada; “Türkiye, hızla gelişen dijital altyapısı ve mobil teknoloji kullanımındaki yüksek penetrasyon rakamlarıyla bizim için bölgede heyecan verici potansiyeli olan, fevkalade ilginç bir müzik pazarı. Müzik, siyasi ve coğrafi sınırları aşarak insanları bir araya getirme yeteneğine sahiptir. Deezer’ın amacı tüm dünyaya müzik sunmaktır; herkes için, her yerde müzik! Eski dağıtım kanallarına bağlı kalmadan… Bu nedenle bugün itibarıyla; dünyanın her yerindeki Türk müzik severlerin sevdikleri yerel ve uluslararası sanatçıların parçalarından oluşan geniş kataloğumuza ulaşabileceklerini ve paylaşabileceklerini duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum.
Dünya çapında 2.000’den fazla plak şirketi ve telif hakları şirketlerinin temsilcileriyle anlaşmalı olan Deezer, telif haklarına saygılı yasal bir servistir. Bu, bizim çok ciddiye aldığımız bir konudur. Bu nedenle Türkiye’de de telif hakları konusunda doğru ilerleyebilmek adına uzun zaman ve kaynak harcadık. Bugün telif hakları konusunda yetkili tüm taraflarla anlaşmalarımızı finalize ettik ve şimdi 182. ülke olarak Türkiye’de operasyonumuza başladık. Müziğin kalbine hoş geldin, Türkiye.” ifadesini kullandı.
Deezer Türkiye Genel Müdürü Selen Zorlu Tuğsuz da Türk müzik severleri yepyeni bir müzik deneyimi ile buluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyledi: “182 ülkede müzik servisi sunan global bir marka olarak, yaklaşık 9 aydır Türkiye pazarı için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ve bugün MSG ve MESAM ile imzaladığımız anlaşmaların ardından Deezer Türkiye’yi resmi olarak Türkiye’deki müzik tutkunları ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Geniş bir editör kadrosu tarafından hazırlanan ve sürekli güncellenen müzik içeriğimizi ve her gün genişleyen yerli kataloğumuzu çok uygun fiyatlardan oluşan üyelik alternatiflerimizle müzik severlerin hizmetine sunuyoruz. Ayrıca yerli kataloğumuza eklenen her yeni sanatçıyı ve eserlerini 25 milyondan fazla şarkıdan oluşan arşivimize ekleyerek, yerli müzisyenlerimizin hiç bir bariyer olmaksızın global dinleyicilere ulaşmasına da yardımcı oluyoruz. Tüm müzik severleri ve müzisyenleri www.deezer.com adresinde artık aktif olarak hizmet veren platformumuza bekliyoruz.”
MSG Yönetim Kurulu Başkanı Garo Mafyan bir mesaj yayınlayarak Deezer’a yayın hayatında başarılar diledi. Mafyan mesajında, “Uluslararası dijital müzik satış servislerinin lider firmalarından Deezer ile bugün itibarı ile anlaşmış bulunmaktayız. Popüler Türk repertuarının en büyük temsilcisi MSG olarak, Deezer’ın Türkiye’deki dijital müzik pazarına girmesinden memnuniyet duyuyoruz. Deezer’ın bugünden başlayarak daima MSG’nin temsil ettiği repertuara hak ettiği değeri vereceğinden ve telif haklarını da ödeyeceğinden hiç şüphem yoktur. Bu girişimin ülkemizin dijital müzik pazarına büyük katkılar sağlayacağından emin olarak, tekrar hayırlı olmasını dilerim.” ifadesini kullandı.
Mesam Yönetim Kurulu Başkanı Arif Sağ da mesajında; “Dijital ortam yasal müzik servisi sağlayıcısı Deezer’ı, Türkiye’de telif haklarına uygun biçimde müzik yayını yapmaya başlamasından dolayı tebrik ediyor, müzik sektörü için hayırlı olmasını diliyoruz.” sözleriyle Deezer’ı tebrik etti.
Deezer, müzik severlere her tür cihaz üzerinden (akıllı cep telefonları, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, tabletler, ev-sinema sistemleri, otomobil müzik sistemleri, akıllı televizyonlar ) 25 milyondan fazla şarkıya hem internet üzerinden hem de “offline” özelliği sayesinde internet bağlantısına gerek kalmadan anında erişim sağlamaktadır.