Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • "Habercilik internette baki kalacak"

"Habercilik internette baki kalacak"

11 Mart 2011 , Cuma 17:26
"Habercilik internette baki kalacak"

Galatasaray ve Bilgi Üniversitesi Santralistanbul’da geçtiğimiz Pazartesi gününden itibaren bu yıl İstanbul’da ilk kez düzenlenen ve sosyal medya alanında dünyanın en önemli etkinliği olarak gösterilen Sosyal Medya Haftası’na ilgi yoğundu.

Social Media Week’te yeni medyayı tartışan gazeteciler, geleneksel medyanın öleceğini ama gazeteciliğin baki kalacağı fikrindeler.

Büyük ilgi gören “Sosyal Medyadan Sonra Haber ve Habercilik” konulu panelin moderatörlüğünü ntvmsnbc.com’un Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe yaparken, NTV Haber Editörü ve Sunucusu Mirgün Cabas, Radikal gazetesi köşe yazarı ve radikal.com.tr’nin Genel Yayın Yönetmeni Ezgi Başaran ve naaberler.com Genel Yayın Yönetmeni Yurtsan Atakan konuşmacı olarak yer aldı.

Sosyal medyanın yeni bir iletişim alanı olarak özellikle güvenilirliği konusunda soru işaretlerinin olduğunu söyleyen Ahmet Yeşiltepe’nin “Haberci olarak sosyal medya hayatını nasıl etkiliyor?” sorusuna Mirgün Cabas şöyle cevap verdi; “Uyanıyorum, gazete manşetlerine, mail’ime ve Twitter’a bakıyorum. O gün ne olmuş ne bitmiş, sıralaması böyle. Twitter’ı takip etme nedenim, arkadaşlarım, uzaktan tanıdıklarım ve kurumsal haber kaynakları. 100 – 200 tweet oluyor sabahları, o günün eğilimi de oradan çıkıyor. Bunun üzerine çok kafa yormuyorum ama kafa yoranları izliyorum.”

Geleneksel medyanın ölebileceğine ama gazeteciliğin ölmeyeceğine değinen Cabas, içeriğin web’e taşınması gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti; “İnternet siteleri okuru şizofren hale getiren bir içerik. Üçüncü sayfa haberleri çok iş yapıyor. Bu, gazeteyi internete taşımak anlamına gelmiyor. Ekşi Sözlük’tekiler orada yazdıklarını nereden takip ediyor? Aslında karşımızda olan ikinci el bilgi.” Gelecekte işsiz kalma endişesi taşımadığını belirten Cabas, bir kurumun bünyesinde televizyonda veya internette, mutlaka seyircilerin karşısında olacağını ifade etti.

Önemli olanın içerik olduğunu vurgulayan Radikal Gazetesi yazarı ve radikal.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Ezgi Başaran sözlerine şöyle devam etti; “Benim endişeli olduğum tek bir durum var, o da okuyucunun yaptığımız şeye ortak olmak istemesi. İnsanlar bir şekilde fikirlerini anlatmak istiyor.”

Uzun zamandır internet dünyası içersinde olan teknoloji yazarı Yurtsan Atakan ise internet yayıncılığının ilk günlerinden bu zamana kadar geçirdiği evreleri anlatarak “Herkes blog açtı ve herkes içerik üretmeye başladı. Peki bu yazıları kim okuyacak? En sonunda ortalık bilgi çöplüğüne dönüştü. “ dedi. Sosyal medyanın böyle doğduğunu belirten Atakan, medyada hibritleşmeye doğru geçiş olacağını ifade etti.



Yorum Yazın