İletişim çağında sosyal iletişim ağlarına ne kadar direnç gösterebilirsiniz ki? Üye olmasanız bile mutlaka bir şekilde üye olan bağlantılı olduğunuz bir başka kişi ya da arkadaşınız sizi muhakkak üye olmanız için teşvik ve davetedecektir.Günümüzde insanların birbirlerini tanımaları ve iş dünyasında kariyer ve çevre edinmeleri için iyi bir fırsat oluşmuştur.
Sosyal iletişim ağları sırf tanışma ve tartışma platformu değildir.Yeni iş arayanlar için işverenler ve firma yöneticileri ile ortak platformda buluşma, görüşme alanı, işine devam edenler ve kariyerini geliştirmek isteyenler için kendileriyle aynı seviyede ve daha üst kademedeki yöneticilerle görüşme, fikir alışverişi yapma, kendi işi olanlarla başka iş sahipleri veya yeni iş kurmak isteyenler arasında da bir çeşit köprü vazifesi görmektedir.
Bu amaçla kurulmuş olan gruplardan bazılarına örnek Facebook, Xing, Linkedin, Twitter, Plaxo, Netlog, Badoo, Jhoos, Orkut, Myspace olabilir.Bu sitelere üye olabilmek için, özelliklede bazı blog sitelerinde genelde site ile bağlantılı bir kurumun e-posta adresine sahip olmak gerekebiliyor.
Paylaşılacak konu ve alan çok olunca gerisi size kalmış.Hobilerinizden özel veya iş hayatınıza kadar her şeyi paylaşmak mümkün ama elbette bağlantıda olduğunuz veya bağlantı teklifini kabul ettiğiniz kişilerle.İnternet yaygınlaştıkça ve büyüdükçe sosyal ağlarınızda etrafınızda örülecek ve büyüyecek.
Önemli olan sayısal olarak ne kadar çok bağlantıda değil, ne kadar bağlantınız ile ne kadar sağlıklı, seviyeli ve kaliteli iletişim içinde olduğunuz.
Ve unutmayınız! Gerçek sosyalleşmeden bahsedebilmeniz için muhakkak gerçek sosyal ortamda aktif olmanız gerekir.
Kaynak;
Tarkan Deniz