Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesini tanıyalım...

25 Ekim 2013 , Cuma 09:30
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesini tanıyalım...
Prof. Dr. Füsun Alver; "İletişim fakültelerinde dersler kurumsal ve uygulamalı bütünleşil olarak veriliyor"
 
İletişim Fakülteniz hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Hangi bölümler yer alıyor. 
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi 1998 yılında Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik ve Radyo Televizyon Sinema bölümleri ile Hereke Yerleşkesi’nde eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan Görsel İletişim Tasarımı ve Reklamcılık Bölümleri ise ilk öğrencilerini 2005 yılında kabul etmiştir. Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema, İletişim Bilimleri ve Gazetecilik Anabilim Dallarında tezli yüksek lisans, İletişim Tasarımı ve Bilişim Teknolojileri Anabilim Dalında tezsiz yüksek lisans programları ile İletişim Bilimleri ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dallarında doktora programları ile lisansüstü eğitim verilmektedir. 
 
Türkiye'de iletişim fakültelerindeki eğitimler yeterli mi?
İletişim fakültelerinde de dersler kuramsal ve uygulamalı bütünleşik olarak verilmektedir. Genel olarak üniversitelerin kimlikleri ve eğitim anlayışları fakültelere ve ders programlarına da yansımaktadır. Öğretim kadrosunun niteliği, teknik olanaklar, öğrenci kontenjanları eğitimin kalitesini etkileyen unsurlardandır. 
 
Prof. Dr. Füsun Alver; "İletişim fakültelerinden istihdamın çok üstünde mezun veriliyor"
İletişim fakültesinden mezun olan öğrenciler iş hayatında kendilerine yer bulabiliyorlar mı?
Fakültemiz mezunlarına medya sektörü (muhabir, gazeteci, senarist, montajcı, kameraman, sayfa sekreteri, editör, radyo-tv program yapımcısı, haber spikeri ve sunucusu vb.), pazarlama, halkla ilişkiler, reklam ve satış bölümleri (halkla ilişkiler uzmanı, tanıtım sorumlusu, stratejik iletişim koordinatörü, basın danışmanı, müşteri temsilcisi, medya planlamacısı, reklam metin yazarı, kreatif direktör, ürün/marka sorumlusu vb.), insan kaynakları ve personel bölümleri, turizm, ulaştırma, bankacılık, sigortacılık sektörleriyle ilgili birimler, kurum ve kuruluşların protokol birimleri (basın/medya ilişkileri koordinatörlüğü, danışmanlık vb.), basın işletmeciliği ve bilişim sektörü, kamuoyu ve pazar araştırma sektörlerinden, akademik kariyere uzanan geniş iş olanakları sağlamaktadır.  
 
İş olanağının genişliğiyle birlikte Türkiye’de toplam 65 tane iletişim fakültesi bulunmaktadır. Bu fakültelerin 48 tanesi aktif olarak eğitim vermektedir. Her yıl onbinlerce öğrenci mezun olmaktır, istihdamın çok üstünde mezun verildiği açıktır. İletişim sektöründe farklı meslek gruplarının da istihdamı ile iletişim mezunların şansı daha da azalmaktadır. İletişim sektöründe sadece mezunların istihdam edilmesi devletin de önemli birkaç adımla bu sürece destek vermesi gerekmektedir. Çok önemli ve güncel bir konu olan medya okuryazarlığı dersinin iletişim fakültesi mezunlarınca verilmesi bu sorunların çözümünde önemli adımlar olacaktır. 
 
İletişim fakültenizin iş dünyası ile ortak projeleri var mı?
Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kent Konseyi işbirliği ile yürütülen Gölcük Vizyon 2023 projesi yürütülmektedir. Kamuoyunun Gölcük Vizyon 2023 projesi hakkında bilgilendirilmesi, konu ile ilgili farkındalık yaratılması ve proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin çeşitli medya araçları vasıtasıyla kamuoyuna daha etkili bir şekilde duyurulması amacıyla fakültemizdeki bütün bölümler proje üretmektedir. 
 
Prof. Dr. Füsun Alver; "İş dünyası ile yapılacak ortak projeler hem sektöre hem öğrencilerimizin gelişimine katkı sunacaktır"
İletişim fakülteleri iş dünyasından, iletişim sektöründen neler bekliyor?
İletişim fakültesi mezunlarını istihdam etmeleri, staj olanağı sunmaları isteklerimizin başında gelmektedir. Kamu kurumları günümüzde üniversite işbirliğine daha çok önem vermekte ve projelere ağırlık vermektedir. Bu bağlamda özel sektörün de işbirliğine ihtiyaç duyulmaktadır. Yapılacak ortak projelerin hem sektöre hem öğrencilerimizin gelişimine katkı sunacağı açıktır.   
 
Halkla ilişkilerin tanımını yapar mısınız?
Halkla ilişkiler bir kişi, kurum veya bir politika doğrultusunda destek sağlamayı amaçlayan, uzun vadeli, planlanmış iknaya yönelik iletişim faaliyetleridir. Karşılıklı ilişki oluşturma, anlayış geliştirme, tanıma, bilgilendirme, açıklama; ikna etme, etkileme, davranış ve biliş değişikliği yaratma; sempati ve destek sağlama işlevleri ön plana çıkmaktadır. Kurum kimliğinin oluşturulmasından bu kimliğin tanıtımına, çevre duyarlılığından birey gelişimine katkı sunmasına kadar birçok sorumluluk üstlenmektedir. Artan uygulama alanları ve yerine getirdiği işler bağlamında halkla ilişkiler tanımları da çeşitlenmektedir. 
 
Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Medya
GALERİ
Yorum Yazın