Şekerbank, 60. kuruluş yılına özel olarak düzenlediği ve her bir ilin dinamiklerine özel içerikle hazırlanan ‘Üreten Anadolu Buluşmaları’ toplantılarında, Anadolu’daki müşterileriyle biraraya geliyor. Şekerbank ‘Üreten Anadolu Buluşmaları’ toplantılarının ilki, Anadolu’nun gücü ve potansiyeli yüksek illerinden Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. İl protokolünün ve 250’den fazla iş dünyası temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen ‘Üreten Anadolu Buluşmaları’ Afyon toplantısı, büyük ilgi gördü.
Alanında uzman konuşmacılar ve önde gelen gazeteci-yazarların katılımıyla gerçekleştirilen panel ve Marketing Türkiye koordinasyonunda düzenlenen ‘Emeğin değeri nasıl markaya dönüşür?’ başlıklı eğitim oturumları, ilde üretimin, ihracatın ve istihdamın artmasına yönelik bir çerçevede sunuldu.
‘Üreten Anadolu Buluşmaları’ Afyon toplantısı, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Orhan Karakaş ile İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Güngör Uras ve Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi Müdür Yardımcısı Sadi Özdemir’in de panelist olarak yer aldığı ‘Üreten Anadolu Buluşmaları’ panelinin moderatörlüğünü ise Marketing Türkiye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu yaptı.
Meriç Uluşahin: “Hedefimiz, 60 yıldır birlikte büyüdüğümüz müşterilerimize ve Anadolu ekonomisine katkımızı yükseltmektir”
Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, ‘Üreten Anadolu Buluşmaları” Afyon toplantısı kapsamında katıldığı panelde, konuşmasına “Bankamızın 60. kuruluş yılına özel olarak başlattığımız bu proje ile hedefimiz, kuruluşumuzdan bugüne dek birlikte büyüdüğümüz müşterilerimizin il il ayağına giderek, onlara ve Anadolu ekonomisine yaptığımız katkıyı yükseltmektir” diyerek başladı.
Uluşahin, Türkiye’nin, son 10 yıllık dönemde gösterdiği büyüme performansı ile küresel ekonomi liginde 4 basamak birden atlayarak, dünyanın en büyük 16. ekonomisi haline geldiğini söyledi ve şöyle konuştu: “2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmaya aday bir ülke olarak, Türkiye’nin bu vizyona ulaşmasındaki en büyük itici güç; iç tasarrufa ve verimli üretime dayalı rekabetçi bir büyüme ile sürdürülebilir kalkınma perspektifi olacaktır” dedi.
Türkiye’de, tasarrufun GSYİH’ye oranının, hem gelişmiş ülkeler hem de gelişmekte olan ülkeler ortalamasının altında seyrettiğini, sermaye birikiminin ise yeterli düzeyde olmadığını belirten Meriç Uluşahin, “Bu ortamda uzun vadeli amaçlarımıza ulaşmak için, finans sektörü, reel sektör ve ekonominin tüm birimleri olarak tek yolumuz, üretimi ve istihdamı artıracak ve ülkemizi rekabetçi büyüme oranlarına ulaştıracak bir vizyon doğrultusunda ilerlemektir. Anadolu’nun üreten kesimleri, kuşkusuz bu vizyona ulaşmakta kilit rol oynayacaktır. Bu doğrultuda, ‘Üreten Anadolu Buluşmaları’nın ilkine, Anadolu’da doğal kaynakları, üretim ve ihracat potansiyeli açısından ayrıcalıklı yeri olan Afyon ilimizden başladık” şeklinde konuştu.
“60 yıldır üretenin yanındayız.”
‘Üreten Anadolu Buluşmaları’ projesinin, Banka olarak tarıma, esnafa, KOBİ’lere ve işletmelere odaklı ‘Anadolu Bankacılığı’ stratejisinin bir sonucu olduğunu vurgulayan Meriç Uluşahin, “Kuruluşumuzdan bu yana, 60 yıldır, iyi ve kötü günde üretenlerin yanında yer aldık ve Anadolu’nun bankası olduk. Bugün de ilk günkü heyecanımızla Anadolu’da üretimi destekliyor ve Türkiye ile birlikte büyüyoruz” dedi. Uluşahin, konuşmasına şöyle devam etti:
“Anadolu Bankacılığı’nı misyon edinmiş ve ülkemizin sosyal ve ekonomik hafızasında önemli yeri olan bir banka olarak istedik ki 60. yılımızda müşterilerimizin ayağına biz gidelim; il il gezerek eğitimler gerçekleştirelim, sorunları, konuları sahada dinleyelim ve 60 yıldır olduğu gibi yine müşterilerimiz ile birlikte büyüyelim. Bu doğrultuda, uluslararası marka potansiyeli taşıyan birçok firmayı ve önemli üretim kapasitesini barındıran Afyon ilimize özel bir eğitim ve panel içeriği oluşturduk. Ülkemizde birçok firmanın büyümesinde rol almış bir kurum kimliğiyle, üretenlerin yanında olmak, ülkemiz ekonomisinin sürdürülebilir büyümesini desteklemek için buradayız.”
Yeni Anadolu markaları için Afyon’a özel “Markalaşma Kredisi”
Kendisi de bir marka şehir olma yolunda ilerleyen Afyon’un, hem ulusal hem de uluslararası marka olma potansiyeline sahip birçok sektörü, ürünü barındıran bir il olduğunu kaydeden Meriç Uluşahin, bu ürünlerin pazarda hak ettiği değeri bulması ve emeğin bir markaya dönüşmesi için uygun koşullarda ve şu an sadece Afyon ve ilçelerine özel bir ‘Markalaşma Kredisi’ geliştirdiklerini söyledi. Uluşahin, ürünün özellikleri hakkında şu bilgileri verdi:
“Bu ürünümüzden yararlanmak isteyen firmaların, kendi adlarına marka tescili yapmış olması ve kendi markasıyla imalat veya satış yapmaları yeterlidir. İşletme, ticari ya da kurumsal müşteri segmentlerimiz için yıl sonuna kadar geçerli olacak uygun ödeme koşullu bu kredimizi; Dinar, Çay, Afyon, Sandıklı, Emirdağ, Şuhut ve Sultandağı olmak üzere, Afyon’da hizmet veren 7 şubemizin tümünde sunacağız. Umuyoruz ki bu ürün, yeni Anadolu markaları çıkmasına, Afyon ilimizin ihracatının, üretiminin ve tabii istihdamının artmasına vesile olur.”