Aslında kişiliğimizin temeli, mesleğimizin temeli, kuruluşlarımızın temeli…
Ve toplumumuzun temeli…
Aslında itibar, değerlerin ve ilkelerin bütünü ve onlar çerçevesinde davranışta bulunmak değil mi?
İtibarın temeli insana dayanıyor, bireye dayanıyor.
Kuruluşları da yönetenler bireyler olduğuna göre yöneticinin itibarı kuruluşa aynen yansıyor.
Kısaca, biz önce birey olarak değerlerimize sahip çıkacağız.
Aslında, sizin de dikkatinizi çekmiştir, değerlerimiz her geçen gün farklılaşıyor.
Kibarlık, ne zaman zayıflık oldu
Dün önem taşıyan değerler, bugün adeta kayboluyor. Değerlerimizin erozyona uğraması hepimizi üzüyor.
İnsan olmanın değerlerini bilmeyen, vefa duygusundan habersiz, bilmediğini biliyor gibi kabul edip, gereksiz özgüveni ile karşısındakini küçümseyen, kendi sınırlarının dışına taşan, normal olmayan davranışları normalmiş gibi gösteren, hatta “kibarlığı zayıflık” olarak nitelendirebilen bir grupla karşı karşıyayız.
“İyi insan” hüviyetinden her geçen gün uzaklaştığımızı üzülerek izliyorum. Değerlere sahip çıkmak ve bu değerleri geleceğe taşıyacak nesilleri yetiştirmek önemli. Uzun bir süredir bu konuda düşünüyorum, gençlere değerlerin aktarılmasını sağlayacak bir projeyi 4-5 yıldır hayal ediyorum, hatta paylaştığım kişiler oldu, ama bir türlü hayata geçirilemedi. Dilerim, ben veya bir başkası, değerlerin ve görgü kurallarının, bir ders gibi okul kitaplarına yerleşmesini sağlayabilir.
Bireysel değere önem verilecek ki, kuruluşların da itibarı olsun
Çalışma hayatının temeli de bu değerler üzerine kurulu. Kısaca biz önce bireysel değerlerimize sahip olacağız, sonra mesleğimizin değerlerine, sonra da kurumsal değerlerimizi oluşturacağız ve sahip çıkacağız. Bireylerden kuruluşlara geldiğimizde, bireyler sağlam olacak ki, kuruluşlar da sağlam değerlerle yönetilsinler.
Fügen Toksü Twitter hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın
Fügen Toksü LinkedIn hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın
Fügen Toksü kimdir?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdikten sonra İ.Ü. İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde MBA yaptı.
Toksü, MESS İşveren Sendikası’nda Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yürüttü. Sivil toplum kuruluşlarının ve özellikle işveren ve işveren kuruluşlarının halkla ilişkiler, basın, yayın faaliyetleri konusunda uzmanlık kazandı.
2001 yılında Toksü ve Chase Halkla İlişkiler’i kurdu. Toksü & Chase bünyesinde aynı zamanda internet yayıncılığına da başlayarak “Altın Örümcek” ödüllü www.otoalsat.comotomotiv portalını, www.halklailiskiler.com halkla ilişkiler iletişim platformu sitelerini faaliyete geçirdi. Ayrıca, dijital alanlardaki faaliyetlerine Türkiye’nin tanıtımına yönelik hazırlanan www.cometoturkey.com ve www.visitingistanbul.com portallarını ekledi. Web sitelerinin stratejik yapılandırılması, yönetimi ve elektronik iletişim, sosyal medya uygulamaları konularında uzmanlık kazandı.
Toksü, Sivil Toplum ve Meslek Örgütü çalışmalarını önemsedi.
TÜHİD – Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Başkanlığı görevini 2003-2014 yılları arasında yürüttü. Halen yönetim kurulu üyeliğini sürdürüyor.
TOBB-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Medya ve İletişim Meclisi Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.
İMD-İnternet Medyası Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevini üstlendi.
KALDER– Türkiye Kalite Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak 2012-2016 yıllarında aktif yer aldı.
YEKON – Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği kuluşunda yer aldı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü.
Toksü ayrıca, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) ve Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyesi, Sarı Basın Kartı sahibidir.
Fügen Toksü, ODD Gladyatörleri İletişim Ödülleri’nde jüri başkanlığı, Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri Yarışması, Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması ve daha bir çok yarışmada jüri olarak yer almaktadır.
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Lisans ve Yüksek Lisans Bölümlerinde ve İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünde Öğretim Görevlisi olarak ders verdi. Halen İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Enstitüsü Yüksek Lisans programında ders vermektedir.
İletişim sektörü adına iletişim fakültelerinde, gazete ve televizyonlarda çok sayıda programlara katılarak görüş bildiren Toksü’nün makaleleri/görüşleri ulusal ve uluslararası sektör yayınlarında yer almaktadır.
Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.