ERKEKLER İÇİN DOĞRU TAKIM ELBİSE NASIL SEÇİLMELİ? YA GÖMLEK YAKALARI?
Erkekler için alışverişe çıkmak nedense hep çok zordur. Ancak vereceğimiz birkaç ipucu ile bu zorluk büyük bir zevke dönüşebilir. Erkeklerin neredeyse büyük bir kısmı takım elbiseyi mutlaka giyiyor. Ancak takım elbiseyi seçerken acaba nelere dikkat ediyor?
Klasik takım elbiseyi, farklı vücut tiplerinde nasıl oturduğunu, vücudunuz için doğru takım elbiseyi seçerken, hangi takımın size en çok yakışacağını belirleyin ve bedeninizi en iyi şekilde giydirmenin ipuçlarını yakalayın.
Vücudunuz için doğru takım elbiseyi seçerken nelere dikkat etmelisiniz?
Öncelikle vücut tipinizi bilmelisiniz.
İri erkekler doğru takım elbiseyi seçerken, bedenlerine uygun kılan özelliği bilmeliler. İlk ipucu 3 düğmeli spor ceket ve pilesiz pantolon!
3 düğmeli ceket artık klasiktir ve modası geçmez. İri bir erkeğin vücudunu uzatır, daha uzun ve daha zayıf gösterir.
Çift düğmeli ceket seçmek istiyorsanız dikkat etmeniz nokta yaka uzunluğu olmalı.
Yaka uzunluğu belinizin altına geldiği sürece yakadaki derin V daha uzun görünmenizi sağlayacaktır.
Bir başka ipucu erkeklerdeki geniş kalçaların kapatılmasına ilişkin. Bunun için ise hem rahat oturup kalkmanız, hem de geniş kısımların belirginleşmemesi için yandan yırtmaçlı ya da çift yırtmaçlı ceketler tercih etmeliler. Ve asla pileli pantolonlar seçmemeliler!
Atletik ya da normal bir vücut tipiniz varsa İngiliz tarzı dediğimiz takımlar çok uygundur. Nisbeten kısa ceket kolu, çok keskin olmayan kol takımı, uzun biçimi, bu tip erkekler için çok uygundur.
Atletik yani V biçimli erkekler için omuzlardaki vurgunun azalması ancak önden tek sıra çift düğmeli spor ceketleri seçerek dengeleyebilirler.
Çok zayıf olmayan ve normal vücut yapısında olan erkeklerin seçmesi gereken ceket örneği İtalyan tarzı dediğimiz tarz. Dar kesim, sert omuzlar, yüksek kol evi ve yırtmaçsız ceket İtalyan tarzını işaret ediyor. düz, dar pantolonlarla bu tarz iyice çarpıcı hale geliyor.
Doğru beden yapısına uygun erkekler giydiğinde hiç uğraşmadan çok seksi bir görüntü yakalanabilir.
Eğer zayıf bir beden yapısına sahip iseniz, üzerinize çok oturan takım elbiselerden uzak durun. Dar takım elbiselerin yerine, vücudunuzun biçimini ortaya çıkaracak kadar bol takım elbiseleri seçin.
Takım elbise alma işini ciddiye almak gerekir. Vücudunuzun güçlü ve zayıf yanlarını bilmek giysilerinizi taşırken size büyük bir güven verecektir.
Eğer tek renk ceket ve pantolon ile bir takım oluşturacaksanız pantolonu ceketten 2 ton koyu seçmelisiniz.
Uzun boylu biri iseniz, takım elbisenizin ceket ve pantolonunuzu zıt renklerden seçerek şık bir görüntü yaratabilirsiniz.
Eğer özel bir yemek ya da iş daveti için takım seçecekseniz ceket ve pantolonun aynı tonlarda olmasına dikkat etmelisiniz.
Her zaman giyebileceğiniz daha rahat bir takım seçmek için desenli ceketleri farklı pantolonlarla kombin yaparak deneyebilirsiniz. Pantolonunuzu ceketin içindeki uygun bir renkte seçerek şık bir takım sahibi olabilirsiniz.
GÖMLEK YAKA ÇEŞİTLERİ
Takım elbise içine giyilen gömleklerin farklı farklı yaka çeşitleri bulunuyor.
Gömlek yakası deyip geçmeyin. Yüz şekliniz ve boyun inceliğiniz ya da kalınlığınız seçiminizde önemli. Uzun bir boynunuz var is geniş yakaları tercih etmek doğru olabilir. Geniş bir yüz yapınız var ise birbirine yakın yakaları kullanmak doğru olacaktır.
Kullanacağınız kravat ve bağlama şekliniz de etkili seçiminizde. Kalın kravat kullanacaksanız açık yakalı gömlek tercih etmeli, ince kravat kullanacaksanız yakın yakalı gömlekleri tercih etmelisiniz.
Gelelim genel olarak var olan yaka çeşitlerine.
Ata Yaka/ Wing Collar: Smokin ve frak ile kullanılan bir yaka çeşidi. Bizde Ata yaka denme sebebi Atatürk’ün bu yakayı çok sık kullanmasından geliyor.
Yuvarlak Yaka: İngilizcede “round collar” olarak geçiyor. Vintage bir yaka çeşidi. Çok sık kullanılmasa da zaman zaman moda oluyor özellikle genç erkekler bu yaka çeşidini daha kolay seçiyorlar. İnce kravat ile oldukça iyi bir görünüm verirken başka bir alternatif kullanım biçimi de eski zamanlarda kullanılan kurdelalar ile de nostaljik bir görünüm veriyorlar. İnce boyunlu ve ince yüzlü beylere yakışıyor.
Düğmeli Yaka: Daha çok spor ceketlerle kullanılması tavsiye edilen bir gömlek yakası modeli. Yakaların uçlarının dönmesine bir çare olmuş bir model. Yakada daha yumuşak tela kullanıldığından düğmeler ile daha dik görünmesi sağlanıyor.
Şeritli Yaka: Tab collar olarak geçen bir model. Kravat ile kullanılması doğru olur.
İğneli Yaka: Yakanın üzerindeki deliklerden geçip kravatın altından geçirilen bir metal çubuk aracılığı ile geçirilen oldukça sert bir yaka çeşidi. Kravat ile kullanıldığında çok düzgün ve mükemmel bir görünüm veriyor.
Hakim Yaka: Farklı yükseklikte olabilir. Tek düğme ile kapanan bir model. Kravat, papyon takmayı sevmeyen erkekler için tercih edilen bir yaka çeşidi.
İtalyan Yaka: Yaka genişliği fazla olan yaka çeşidi. Yaka genişliği daha dar olan yakalara yarım İtalyan denir.
Hatice Gökçe web sitesi için tıklayın
Hatice Gökçe LinkedIn hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın
Hatice Gökçe Twitter hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın
Hatice Gökçe Facebook hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın
Hatice Gökçe Instagram hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın
Hatice Gökçe Pinterest hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın