Organizasyon için aylarca uğraşıp, binlerce Türk Lirası ayırıp bir etkinlik düzenliyor, yine de istediğiniz etkiyi yaratamıyor olabilirsiniz. Hatta şikayet alıyor, sürekli eleştiriliyor olabilirsiniz.
Ancak, herkesin aynı anda memnuniyeti mümkün olmasa da çoğunluğu mutlu edecek, etkisi uzun sürecek bir aktivite hazırlanabilir. Bir iç kutlamayı, çalışan kulübü etkinliğini tasarlarken bazı konulara dikkat ederseniz, sonuç daha iyi olacaktır.
İşte çok sayıda başarılı yerli örneklerden toparladığım bir kontrol listesi. Bence bu şartların çoğunu sağlayan bir etkinliğin etkili ve keyifli olmaması çok zor;
Yöneticiler veya otorite neresiyse orası (İnsan Kaynakları, Genel Müdür vb.), sürekli karışmasın. Büyük resmi, bütçeyi, hedefi paylaşsın; sonra organizasyon ekibini rahat bıraksın.
Çalışanlar yaratıcılığını kullanabilsin.
Çalışanlar sorumluluk alsın. Kendileri planlasın ve uygulasın.
Her gönüllü / görevli, işbölümünü serbestçe yapsın.
Her gönüllü / görevli, kendisinin güçlü yönünü kullansın. Keyif aldığı konuda destek olsun.
Yöneticiler de eşit biçimde katılsın. Sadece uzaktan seyredip kendi gibilerle vakit geçirip uzaktan alkışlamasın.
Aileler de (eşler, çocuklar vb.) mümkünse sürece bir ucundan dahil edilsin.
Etkinlik zamana yayılsın. Duyurusu, hazırlıkları, sonrasındaki konuşmaları, tekrarları ile etkisinin uzun sürmesi sağlansın.
İşin sonunda emeği geçenler, üst yönetimin de katılımıyla takdir edilsin.
Boğaziçi Üniversitesi İşletme mezunu olan İdil Türmenoğlu, Bank of America'da İK konusunda iş üzerinde eğitim amacıyla bulundu ve Wharton Business School'da Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi eğitimi aldı. 2003 - 2005 yılları arasında University of Michigan'da "Positive Organisational Scholarship" çalışmalarına katıldı. Daha sonra Türkiye'ye dönerek İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Uygulamalı Psikoloji lisansüstü çalışmasını "İyimserlik ve Satış Performansı" konusunda yaptı.
1992 yılında iş hayatına başlayan Türkmenoğlu 19 yıldır İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim konusunda çalışıyor. İlk olarak Colgate-Palmolive İnsan Kaynakları departmanı öğrenci/PT'de görev alan Türkmenoğlu Garanti Bankası, Garanti Sigorta Grubu, Humanitas İnsan Yönetimi ve NTV Yayın Grupları ve Beymen'de yöneticilik yaptı.
2005 yılından beri Boyner Holding İK ve İletişim Koordinatörü olarak çeşitli gelişim projeleri yapıyor. Ayrıca Üstün Dökmen Akademi, Nart Akademi, Baransel, Achieve Global, Novitas ile, bireysel olarak seminerler veriyor. Yeditepe Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve İletişim konularında ders veriyor.
Çeşitli internet sitelerinde ve Cosmopolitan'da köşe yazıları yayımlandı. Milliyet İnsan Kaynakları eki 2008'de kapanana dek 4 yıl köşe yazarlığı yaptı. 2001 yılından itibaren Boğaziçi Dergisi’nde “İş Yaşamı” adlı köşeyi yazmakta, 2009 Eylül sayısından itibaren de Genel Yayın Yönetmenliğini devraldı.
2005'de ilk kitabı olan "Ofis Hikayeleri", 2011'de de "Pozitif Yönetim" kitapları yayımlandı.
PERYON (Türkiye Personel Yönetimi Derneği), SHRM (Society of Human Resources Management), IPPA (International Positive Psychology Association) ve Özel Sektor Gönüllüler Derneği Yonetim Kurulu Üyesi.
Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.